PayLoadz je u osnovi najbolje sredstvo za prodaju e-knjiga, filmova, muzike, digitalne umjetnosti, priručnika ili bilo čega što se zapravo nalazi unutar digitalne datoteke i može se preuzeti. Radi tako što upravlja kontaktima putem eBay-a i obezbjeđuje prostor na serveru za pohranjivanje svih vrsta datoteka. Nakon što se proizvodi učitaju, Payloadz generiše neku vrstu softverskog koda. Softverski kod je zalijepljen na web stranicu koja dodaje dugme ‘kupi sada’.

Najveće prednosti Payloadz-a su da nudi sigurno skladištenje i transakcije. Osim toga, može također izvršiti isporuku i upravlja registracijom ključa proizvoda. Ukratko, može se reći da je Payloadz besprijekoran put za prodaja sve vrste robe kroz web.

Još jedna prednost korištenja Payloadz-a je da ga je prilično lako postaviti jer sve što trebate učiniti je definirati svoju e-poštu, ime i PayPal račun. Ali ako nemate PayPal račun, morat ćete ga kreirati. Nakon što ste kreirali račun, možete lako unijeti svu onu robu koju možete prodati.

Stranica koja prodaje proizvode traži naziv artikla, prodajnu cijenu i ID naziv. Također možete napisati ‘hvala’ poruku koja će biti poslana klijentu zajedno sa uputama za preuzimanje. S druge strane, također možete dodati sve vrste linkova i slika proizvoda i identificirati ključne riječi koje će vam pomoći u optimizaciji web pretraživanja.

Proces kupovine putem Payloadz-a

· Pregledom Payloadz-a ustanovljeno je da kada potencijalni klijent pregleda web stranicu i odluči se za kupovinu proizvoda, jednostavno klikne na dugme ‘Kupi sada’ čime se odabrani artikl dodaje u korpu za kupovinu.

· Kada klijent završi kupovinu, klikne na dugme ‘Check Out’ koje ga vodi do podataka o svom Pay Pal računu.

· Nakon što je prodaja završena, Payloadz šalje e-mail kupcu koji šalje poruku ‘hvala’ na e-mail klijenta.

· E-mail također sadrži link za preuzimanje za preuzimanje odabranog proizvoda.

Kupovina preko Payloadz-a je prilično jednostavna i zgodna zbog čega je postao jedan od najpoznatijih softvera. Payloadz također pruža historiju prodaje klijenta, kao što su datumi prodaje, brojevi artikala, ID transakcije, adrese e-pošte i razne druge stvari.

Payloadz u osnovi nudi dvije različite vrste cijena koje su navedene u nastavku:

· Prva je vrlo uobičajena mjesečna naknada koja će se zapravo zasnivati na veličini fajlova.

· Druga politika cijena je postotak prodaje, a općenito se naplaćuje 15 posto.

Obje politike cijena su prilično jednostavne za razumijevanje i lako možete odabrati onu za koju smatrate da je isplativija za vaše poslovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *