Als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische scooter, dan heb je waarschijnlijk al verschillende soorten en modellen gezien. Van draagbare reismodellen die in de kofferbak van een auto passen tot grotere heavy-duty modellen die op golfkarretjes lijken, er is een scooter die in bijna elke situatie past. Een goed begrip van de verschillende beschikbare typen zorgt ervoor dat u degene koopt die het beste aan uw behoeften voldoet.

Reizen scooters

Scootmobielen kunnen verkrijgbaar zijn in modellen met zowel 3 als 4 wielen, maar de meeste zijn verkrijgbaar in configuraties met 3 wielen om ze lichter te maken. Deze zijn perfect voor degene die veel onderweg is en zijn scooter mee moet nemen. Ze kunnen vaak worden gedemonteerd in kleinere, lichtere stukken om het transport te vergemakkelijken. Het totale gewicht van een scootmobiel is ook erg licht. Het grootste nadeel bij de aanschaf van dit type is dat ze over het algemeen een lager draagvermogen hebben en niet zoveel functies en opties hebben.

Scooters met 3 wielen

elektrische scooter met 3 wielen zijn perfect voor manoeuvreren binnenshuis. Deze modellen hebben een kleinere draaicirkel, zodat ze scherper kunnen draaien en gemakkelijker bochten kunnen nemen. Dus als je van plan bent de jouwe veel binnenshuis te gebruiken, dan is dit type wellicht het meest geschikt voor jouw behoeften.

Scooters met 4 wielen

Elektrische scooters met 4 wielen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, maar hebben niet de draaicirkel die een scooter met 3 wielen heeft. Deze typen zijn perfect voor manoeuvreerbaarheid buitenshuis waar het terrein niet glad is en vanwege de 4 wielen in plaats van 3 is er meer stabiliteit en tractie dan het model met 3 wielen. Meestal hebben modellen met 4 wielen ook grotere wielen en een beter ophangingssysteem speciaal voor dat doel. Als u meer tijd buitenshuis op uw elektrische scooter zult doorbrengen, zal deze variëteit u zeker meer opleveren.

Scooters voor zwaar gebruik

Zware elektrische scooters hebben over het algemeen een hoger gewicht dan hun tegenhangers. De gewichtscapaciteiten zijn meestal rond de 400-500 lbs voor de meeste heavy-duty modellen. Naast een hogere gewichtscapaciteit, hebben heavy-duty types ook bredere stoelen en zijn ze iets langer geconstrueerd om meer beenruimte te geven.

Nu u de beschikbare soorten elektrische scooters en hun sterke en zwakke punten kent, kunt u de best geïnformeerde beslissing nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *