Er zijn een paar dingen die u moet weten als u overweegt om in de coffeeshopbusiness te stappen. U kunt dit bedrijf op drie manieren betreden: begin uw eigen coffeeshop helemaal opnieuw, koop een bestaand onafhankelijk bedrijf of koop een franchise. Elk type bedrijf heeft zijn voor- en nadelen. Startups hebben bijvoorbeeld meer risico’s dan het kopen van een bestaand bedrijf of franchise. Naar mijn mening is het kopen van een bestaand bedrijf, hetzij onafhankelijk of franchise, de gemakkelijkste route en de meest populaire manier om in het bedrijf te komen. Als u van plan bent een bestaande coffeeshop te kopen, moet u uw onderzoek doen. Bekijk de locatie, de sfeer, de menukaart en de financiën.

Plaats

Het is geen slecht idee om de coffeeshop te bezoeken waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt je gedragen als privédetective, niemand weet immers wie je bent. Hierdoor kunt u het bedrijf en zijn werknemers in actie zien. Het geeft je ook een echt gevoel voor de hoeveelheid verkeer die de winkel in en uit gaat. De meest succesvolle koffiezaken zijn goed bereikbaar voor voetgangers. Geweldige locaties zorgen voor meer inkomsten, maar hebben een prijs. Veel verkeer staat gelijk aan hoge huur. Hoge huren kunnen de winst opeten. De maandelijkse huur mag niet meer bedragen dan 10-15% van de bruto-omzet. Kijk naar de huidige huurovereenkomst. Kijk of het mogelijk is om de huurovereenkomst te heronderhandelen als de huur te hoog is. Als de coffeeshop niet toegankelijk is voor voetgangers, moeten er meer advertentiegelden worden gereserveerd om meer klanten aan te trekken.

Atmosfeer

Controleer of het etablissement een prettige sfeer heeft. Hoe is de inrichting? Opknappen kan duur zijn. Zijn de medewerkers vriendelijk? Klanten zullen meer geneigd zijn om tijd door te brengen in een uitnodigende en comfortabele omgeving. Houdt u de huidige medewerkers? Dit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het onderhandelen over de aankoopprijs.

Menu

Bekijk tijdens je bezoek aan de coffeeshop te koop de menukaart. Proef verschillende soorten koffie en stel vragen. Sommige koffiebedrijven verkopen etenswaren en andere niet. Het toevoegen van voedsel aan het menu kan de winst verhogen. De kosten van verkochte goederen zouden ongeveer 28-32% van de jaarlijkse omzet moeten bedragen.

Financiën

Als je eenmaal de locatie, sfeer en menukaart hebt onderzocht, moet je naar de financiën kijken. De winst vóór belastingen zou rond de 16-20 procent van de jaarlijkse omzet moeten liggen.

Als de winkel voldoet aan de industriestandaarden en al het andere lijkt in orde te zijn wat betreft locatie, sfeer, menu en financiën, dan hoef je alleen nog maar de deal te sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *