Elektrische fietsen zijn gewoon fietsen met een motor die aan de pedalen is bevestigd en die worden aangedreven door een batterij. Er zijn vele variaties en modellen beschikbaar voor diegenen die geld willen besparen en een alternatief vervoermiddel overwegen. Een weloverwogen beslissing over de keuze van een fiets hangt af van het op de hoogte blijven van de wetten van de staat waarin deze zal worden gebruikt. Aangezien elektrische fietsen steeds populairder worden, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderende wetten met betrekking tot het gebruik op de openbare weg.

De federale wet beperkt de snelheid van 5x elektrische fiets kopen tot 20 mijl per uur en het batterijvermogen mag niet hoger zijn dan 750 watt. Fietsers moeten zich aan dezelfde verkeerswetten en bestuurders van auto’s houden. Fietsers hebben geen rijbewijs, verzekering of staatskentekenplaat nodig om op de openbare weg te rijden, hoewel sommige snelwegen fietsen van welk type dan ook verbieden. In de meeste staten is het illegaal om op trottoirs te fietsen en het is zeker onveilig, aangezien automobilisten niet op zoek zijn naar fietsen op kruispunten maar op de weg en een fietser mogelijk niet op tijd zien om een ongeval te voorkomen.

Beschikbare staten worden alfabetisch weergegeven en eventuele verschillen in de federale wetgeving zoals hierboven vermeld, worden gemarkeerd. Als er geen verschil is, wordt het niet vermeld. Het wordt benadrukt om ervoor te zorgen dat de wetten actueel zijn voor de staat en plaats waar de elektrische fiets zal worden gebruikt door contact op te nemen met lokale functionarissen. Lokale wetten kunnen het gebruik van elektrische fietsen verder beperken.

Alabama – Staatsvergunning Klasse M is vereist voor het besturen van elk motorvoertuig. Operators onder de 14 jaar moeten een leerlingvergunning hebben.

Arkansas – Staatsvergunning klasse A, B, C of D vereist of een motorrijbewijs, certificaat om een gemotoriseerde fiets te besturen of een motorrijbewijs. Kinderen jonger dan 10 jaar kunnen geen certificaten krijgen. Er is geen specifieke wet voor elektrische fietsen, maar de motor mag niet groter zijn dan 50 cc.

Californië – Helm vereist. Maximaal batterijvermogen 1000 watt. Minimale leeftijd is 16 jaar.

Colorado – Maximaal vermogen mag niet hoger zijn dan 1000 watt.

Connecticut – Geldig motorrijbewijs vereist, tenzij verontschuldigd door een arts. Motor mag niet groter zijn dan 50 cc.

Florida – De minimumleeftijd is 16 jaar.

Hawaï – Elektrische fietsen zijn illegaal.

Indiana – Dezelfde wetten als Federal.

Iowa – Dezelfde wetten als Federal.

Kentucky – Rijbewijs en helm verplicht.

Louisiana – Licentie, registratie en helm vereist. Minimale leeftijd is 15 jaar.

Massachusetts – Licentie en helm vereist. Minimale leeftijd is 16 jaar.

Minnesota – Licentie, registratie en helm vereist. Minimale leeftijd is 16 jaar.

Nevada – Dezelfde wetten als Federal.

New Jersey – Elektrische fietsen zijn illegaal op de openbare weg.

New York – Elektrische fietsen zijn momenteel illegaal op de openbare weg.

Ohio – Elektrische fietsen zijn illegaal zonder registratie van bepaalde modellen, maar worden algemeen aanvaard als standaardfietsen.

Oregon – Dezelfde wetten als Federal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *